Equimins Vita C pentru cai

252.5 Lei

Equimins Vita C este o formulă unică ce conține vitamina C, chelat de calciu și zinc pentru a susține efectele antioxidante naturale. Este o formulă foarte utilă pentru susținerea generală a funcției pulmonare și a sistemului imunitar. Vitamina C, calciul și zincul din formulă sunt ușor de absorbit și de utilizat. Vita C este, de asemenea, un preparat util pentru susținerea generală a sistemului imunitar și a funcției pulmonare.

Citește descrierea produsului...

Equimins Vita C pentru cai

Antioxidanții joacă un rol important în susținerea sănătății cailor. În anumite situații, de ex. în caz de stres sau boli, numărul radicalilor liberi crește și organismul este incapabil să producă destui compuși antioxidanti. Antioxidanții naturali protejează organismul la nivel celular de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi din mediu. Mulți radicali liberi provin din mediul extern, de ex. se formează din cauza expunerii la soare sau a poluării, precum și a expunerii crescute la repellenți și exterminatori și substanțe chimice toxice etc.

Cei mai cunoscuți antioxidanți sunt vitamina C, vitamina E, vitamina A și flavanoidele. Pe lângă acestea, există o serie de minerale care sunt esențiale pentru enzimele antioxidante produse de organism cum ar fi zincul, cuprul, magneziul și seleniul.

Compoziție:

  • Vitamina C 300 g/kg,
  • Calciu (chelat) 100 g/kg,
  • Metionat de zinc (chelat) 50 g/kg.

De ce sunt importante:

  • Vitamina C: acidul ascorbic crește absorbția fierului în intestinul subțire. Este necesar pentru metabolismul colagenului, susține sistemul imunitar, accelerează vindecarea rănilor după leziuni, ajută oasele să fuzioneze și mușchii să se regenereze și reînnoiește rezervele de vitamina E ale organismului.
  • Calciu: necesar pentru a construi oase și mușchi puternici. Susține funcția musculară, elimină crampele musculare. Susține reglarea funcției cardiace și transmiterea impulsurilor nervoase.
  • Zinc: Important pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea pielii. Joacă un rol în creșterea părului, îmbunătățește reflexele și funcția imunitară.

Doar 4-5% din mineralele legate anorganice din dolomita măcinată, care conțin magneziu și calciu, sunt absorbite de organism. În schimb, utilizarea mineralelor chelate cu aminoacizi din formulele Equimins este de aproximativ 45%.

Recomandare de dozare:

  • Pentru caii maturi: 30g (1 lingură) / zi amestecată în hrană.
  • Pentru mânji și cai în creștere: 15g (0,5 lingurițe) / zi, amestecată în hrană.

Ambalaj: 1 kg (EH 499) în găleată de plastic.

1 kg de Vita C reprezintă 33 de doze zilnice pentru un cal adult.

Ultima dată de actualizare a declarației noastre privind cookie-urile: 2024.02.13