Foresto zgardă antiparazitară pentru căini şi pisici

De la 149 Lei

Foresto zgardă antiparazitară pentru căini şi pisici este singura zgardă antiparazitară repelentă, ce oferă protecție de până la 8 luni împotriva puricilor și căpușelor.

Citește descrierea produsului...
Foresto zgardă antiparazitară pentru căini şi pisici

Pentru căini de talie mediu şi mare [> 8 kg (70 cm)] | 70 cm

159 Lei
Foresto zgardă antiparazitară pentru căini şi pisici

Pentru căini de talie mică şi pisici [≤ 8 kg (38 cm)] | 38 cm

149 Lei

Foresto zgardă antiparazitară pentru căini şi pisici

Denumirea produsului medical veterinar: Foresto

 • Foresto 1.25 g+ 0.56 g zgarda antiparazitara ≤ 8 kg (38 cm)
 • Foresto 4,50 g + 2,03 g zgarda antiparazitara  > 8 kg (70 cm)

Componente:

 • Imidacloprid
 • Flumetrin

Declararea substanțelor active și a altor ingrediente:

 • O zgardă de culoare gri, fără miros de 38 cm (12.5 g) conține 1.25 imidacloprid și 0.56 flumetrin ca substanțe active .
 • Excipienți: Dioxid de titan (E171), oxid de fier (E172), dibutiladipat, propilen glicoldicaprilocarprat, ulei de soia expoxidizat, acid stearic, policlorură de vinil.

Indicații

Pisici:

Pentru tratamentul și prevenirea infestării cu purici (Ctenocephalides felis) de până la 8 luni. Eficacitatea împotriva puricilor începe imediat după aplicarea zgărzii.

Protejează împrejurimile animalului împotriva dezvoltării larvelor de purici până la 10 săptămâni. Foresto poate fi utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru combaterea dermatitei alergice provocată de purici (FAD).

Produsul are efect acarcid (ucidere) de durată, (Ixodes ricinus, Rhipicephalus, turanlcus) și repelent (anti-hrănire) eficacitatea împotriva infestărilor cu căpușe (Ixodes ricinus) este de 8 luni. Este eficient împotriva larvelor, nimfelor și căpușelor adulte.

Căpușele deja prezente pe câine înainte de tratament nu pot fi ucise în 48 de ore după aplicarea zgărzii și pot rămâne atașate și vizibile. Prin urmare, îndepărtarea căpușelor deja prezente pe pisică, la momentul aplicării zgărzii este recomandat. Prevenirea infestațiilor cu noi căpușe începe în două zile după aplicarea zgărzii.

Ideal, această zgradă antiparazitară trebuie să fie aplicată înainte de începutul sezonului cu purici și căpușe.

Câini:

Pentru tratamentul și prevenirea infestării cu purici (Ctenocephalides felis) timp de până la 8 luni. Eficacitatea împotriva puricilor începe imediat după aplicarea zgărzii.

Protejează împrejurimile animalului împotriva dezvoltării larvelor de purici până la 8 luni. Foresto poate fi utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru combaterea dermatitei alergice provocată de purici (FAD).

Produsul are efect acarcid (ucidere) de durată, eficacitatea împotriva infestărilor cu căpușe (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) și eficacitate repelentă (anti-hrănire) împotriva infestărilor cu căpușe (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) pentru 8 luni. Este eficient împotriva larvelor, nimfelor și căpușelor adulte.

Căpușele deja prezente pe câine înainte de tratament nu pot fi ucise în 48 de ore după aplicarea zgărzii și pot rămâne atașate și vizibile. Prin urmare, îndepărtarea căpușelor deja prezente pe câine, la momentul aplicării zgărzii este recomandat. Prevenirea infestațiilor cu noi căpușe începe în două zile după aplicarea zgărzii.

Pentru tratamentul infestărilor cu păduchi malofagi (Trichodectes canis).

Ideal, această zgradă antiparazitară trebuie să fie aplicată înainte de începutul sezonului cu purici și căpușe.

Contraindicații

Nu se vor trata pisoiii cu vârsta mai mică de 10 săptămâni și cățeii cu vârsta mai mică de 7 săptămâni.

Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate cunoscută la substanțele active sau la oricare dintre excipienți.

Reacții adverse

Ocazional ușor prurit și/sau eritem pot fi observate la animalele care nu sunt obițnuite în a purta zgardă în primele zile după aplicare.

Asigurați-vă că zgarda nu este fixată prea strâns. La locul de aplicare poate să apară o ușoară cădere a părului și reacții ușoare ale pielii care dispar, de obicei, în decurs de 1 până la 2 săptămâni fără a fi necesară îndepărtarea zgărzii. În cazuri izolate, o eliminare temporară a zgărzii poate fi recomandată, până când simptomele au dispărut.

La pisici în cazuri rare poate apărea inițial reacții ușoare și tranzitorii ca depresie, schimbări în consumul hranei, salvație, vărsături și diaree. Ca și în cazul altor aplicații externe la animalele hipersensibile poate să apară dermatită alergică la contact.

Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm să informați medicul veterinar.

Specii țintă

 • Pisici, câini ≤ 8 kg
  • Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare și mod de administrare.
  • Pisicile și câninii de talie mică cu greutate corporal de până la 8 kg primesc o zgardă cu lungimea de 38 cm.
 • Câinii peste 8 kg primesc o zgardă Foresto antiparazitară pentru câini > 8 kg cu lungimea de 70 cm
  • Aplicare cutanată. O zgardă pentru fiecare animal, se fixează în jurul gâtului. Numai pentru uz extern.

Recomandări privind administrarea corectă

Zgarda se scoate din punga de protecție doar înainte de utilizare. Se desface zgarda și se verifică dacă nu au rămas resturi de plastic pe partea interioară a zgărzii. Se fixează zgarda în jurul gâtului animalului fără a se strange prea tare (ca un ghid ar trebui să fie posibilă inserarea a 2 degete între zgardă și gâtul animalului. Se trage partea liberă prin cataramă și se taie orice lungime în exces care depășește 2 cm.

Zgarda trebuie să fie purtată continuu pe toată perioada de protecție de 8 luni și trebuie să fie îndepărtată după perioada de tratament.

Verificați periodic și ajustați zgarda dacă este necesar, mai ales atunci când pisoii/cățeii sunt în creștere rapidă.

Această zgardă este proiectată cu un mechanism de închidere cu siguranță. În cazul puțin probabil ca o pisică să fie prinsă, puterea proprie a pisicii ete suficientă pentru a lărgi zgarda și pentru a permite eliberarea rapidă.

Timp de așteptare: Nu este cazul

Precauții speciale pentru depozitare: 

 • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor
 • Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.

A nu se utiliza după data expirării marcată pe pungă și pe cutie.

Atenționari speciale

Ca regulă căpușele vor fi omorâte și vor cădea de pe zgardă într-un timp de 24 până la 48 de ore după infestare fără să fi avut o masă de sânge. Prezența unei căpușe după aplicare nu este exclusă. Din acest motiv transmiterea de boli infecțioase prin intermediul căpușelor nu poate fi exclusă complet mai ales în cazul în care condițiile sunt nefavorabile.

Ca la toate produsele topice cu acțiune pe termen lung, în perioadele de năpârlire poate conduce la o ușoară și tranzitorie reducere a eficacității prin pierderea părului de care era legată substanța activă din acest produs. Zgarda va completa imediat lipsa de substanță activă, astfel că eficacitatea deplină va fi restabilită, fără un tratament suplimentar sau de înlocuire a zgrărzii.

Pentru combaterea eficientă a puricilor în gospodăriile puternic infestate est necesar a se aplica în mediul înconjurător un insectivid adevcat pentru această utilizare.

Produsul este rezistent la apă, rămâne efficient dacă animalul se udă. Cu toate acestea, expunerea prelungită și intensă la apă și șamponarea excesivă ar trebui să fie evitată, deoarece durata de activitate poate fi redusă. Studiile au arătat că șamponarea lunară sau imersia în apă nu scurtează în mod semnificativ de 8 luni pentru căpușe după redistribuirea substanțelor active în blană dar eficacitatea produsului față de purici a scăzut treptat, începând cu luna 5.

Studiile de laborator, fie cu flumetrin sau imidacloprid pe șobolani și iepuri nu au produs efecte asupra fertilității sau reproducerii și nu au demostrat efecte teratogene sau fetotoxice. Cu toate acestea, siguranța produsului medicinal veterinar la speciile țintă nu a fost stabilită în timpul sarcinii și alăptării și prin urmare în absența datelor disponibile, produsul nu este recomandat la pisicile și cățelele care sunt gestante sau care sunt în lactație.

Studiile de laborator, fie cu flumetrin sau imidacloprid pe șobolani și iepuri nu au produs efecte asupra fertilității sau reproducerii și nu au demostrat efecte teratogene sau fetotoxice. Cu toate acestea, siguranța produsului medicinal veterinar la speciile țintă nu a fost stabilită în timpul sarcinii și alăptării și prin urmare în absența datelor disponibile, produsul nu este recomandat la pisicile și cățelele care sunt gestante sau care sunt în lactație.

Precauții speciale pentru persoanele care administrează Foresto la animele:

 • Zgarda se scoate din punga de protecție doar înainte de utilizare.
 • Asemănător cu orice produs medicinal veterinary, nu permiteți copiilor mici să se joace cu zgarda sau să doarmă în același pat cu proprietarii lor, în special copii.
 • Persoanele cu sensibilitate cunoscută la ingredientele din zgardă trebuie să evite contactul cu zgarda. Eliminați imediat orice resturi sau bucăți tăiate din zgardă.
 • Spălați-vă pe mâini cu apă rece după fixarea zgărzii.

Precauții speciale pentru eliminearea produsului neutilizat sau a deșeurilor, după caz

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse medicinal veterinare trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.

Acest produs nu trebuie să fie deversat în cursuri de apă, datorită pericolului pentru pești și alte organism acvative.

Alte informatii

Dimeniunea ambalajului: o zgardă

Ambele substanțe active sunt eliberate lent și continuu în concentrații scăzute din matricea acestui sistem din polimer de la zgardă spre animal. Ambele substanțe active sunt prezente în blana pisicilor și câinilor la concentrații acaricide/insecticide pe toată perioada de eficacitate. Substanțele active se extind de la locul de contacr direct pe întreaga suprafață a pielii. Studiile de supradozare pe speciile țintă de animale și studiile serice cinetice au stabilit că imidaclopridul a ajuns temporar în circulația sistematică în timp ce flumetrina în cea mai mare parte nu a putut fi măsurată. Absorbția orală a ambelor substanțe active nu este releventă pentru eficacitatea clinic.

Activitatea împotriva puricilor începe imediat după aplicarea zgărzii reducând astfel riscul de boli transmise prin vectori (de exemplu Bartoneloza și infestarea cu tenia Dipylidium caninum). În plus față de indicațiile enumerate mai sus a fost demonstrată și activitatea împotriva puricilor Ctenocephalides canis și Pulex irritans.

Produsul oferă activitate repelentă (anti-hrănire) împotriva căpușelor menționare, prin respingerea paraziților se previne astfel masa de sânge și ajută indirect la reducerea riscului de boli transmite prin vectori la câine. În plus față de indicațiile enumerate mai sus a fost demonstratp la câini activitate împotriva I. hexagonus, I. scapularis și a speciilor non-europene de Dermacentor vaiabilis și a căpușei paralizante din Australia I. holocyclus.

Zgărzile au fost deamenea capabile să ajute la o evoluție favorabilă la infestarea cu Sarcoptes scabiei la câini infestați anterior ducând la o vindecare completă după 3 luni.

Ultima dată de actualizare a declarației noastre privind cookie-urile: 2024.02.13