Frontpro tablete împotriva puricilor și căpușelor pentru câini

De la 49.9 Lei

Tabletele masticabile Frontpro vă protejează animalul de companie împotriva puricilor și căpușelor. Este o alegere bună în cazul în care câinele dumneavoastră a devenit alergic la o picătură sau nu poate tolera o zgardă pe cont propriu. Tot ce trebuie să faceți este să-i dați o tabletă masticabilă în aceeași zi a fiecărei luni și ați terminat. Frontpro este un nou comprimat masticabil care conține afoxolaner și care oferă o protecție convenabilă și eficientă împotriva infestărilor cu purici și căpușe. O singură tabletă asigură protecție timp de până la o lună (3 tablete pe cutie). Nu eliberează substanțe chimice pe pielea câinelui, deci este sigur de utilizat la câinii din preajma copiilor mici. De asemenea, este eficient și la câinii îngrijiți, îmbăiați sau scăldați în mod regulat, deoarece durata sa de acțiune nu este afectată de apa sau de baia cu șampon. Pentru uz oral, dacă câinele nu ia imediat tableta, aceasta poate fi administrată cu mâncare.

 • Promoție sezonieră:

Citește descrierea produsului...

Frontpro tablete împotriva puricilor și căpușelor pt câini

Afoxolan este un insecticid şi acaricid aparţinând familiei isoxazolinelor. Afoxolan acţionează prin interacţiunea cu canalele de ioni de clor, în principal cu cele cu situs de legare pentru neurotransmiţătorul acid gamma- amino butiric (GABA), blocând astfel transferurile pre- şi postsinaptice ale ionilor de clor dincolo de membrana celulară. Astfel, rezultă o activitate necontrolată a sistemului nervos central şi moartea insectelor şi acarienilor. Toxicitatea selectivă a afoxolan între insecte/acarieni şi mamifere este consecinţă a sensibilităţii caracteristice receptorilor GABA ai insectelor/acarienilor versus cei ai mamiferelor. Afoxolan este activ împotriva puricilor adulţi precum şi a unor specii de căpuşe ca Dermacentor reticulatus şi D. variabilis, Ixodes ricinus şi I. scapularis, Rhipicephalus sanguineus, Amblyomma americanum şi Haemaphysalis longicornis. Produsul NU are un efect de respingere a țânțarilor

FRONTPRO ucide puricii în 8 ore și căpușele în 48 de ore. Produsul omoară puricii înaintea depunerii ouălor şi astfel previne contaminarea încăperilor.

Deoarece tabletele masticabile Frontpro nu sunt active pe suprafața corpului câinelui, acestea nu au un efect de respingere. Puricii și căpușele ar trebui să se agațe de animal și să înceapă să sugă sângele. În principiu, agentul omoară parazitul înainte ca acesta să poată introduce infecția în gazdă, dar posibilitatea transmiterii bolilor de răspândire nu poate fi complet exclusă.

Indicaţii pentru utilizare, cu specificarea speciilor ţintă: 

 • Tratamentul infestaţiilor cu purici la câini (Ctenocephalides felis şi C. canis) timp de minim 5 săptămâni. Produsul poate face parte din strategia de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP).
 • Tratamentul infestaţiilor cu căpuşe la câini (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). Un tratament omoară căpuşele timp de până la 1 lună.
 • Puricii şi căpuşele trebuie să fie fixați pe gazdă şi să înceapă procesul de hrănire pentru a fi expuși la substanţa activă.
 • Tratamentul demodeciei canine (determinată de Demodex canis).
 • Tratamentul râiei sarcoptice (determinată de Sarcoptes scabiei var. canis).

Dozaj:

 • 2-4 kg greutate corporală: 1 comprimat masticabil Frontpro 11 mg
 • Între 4-10 kg greutate corporală: 1 comprimat masticabil Frontpro 28 mg
 • Între 10-25 kg: 1 comprimat masticabil Frontpro 68 mg
 • Între 25-50 kg: 1 comprimat masticabil Frontpro 136 mg
 • Pentru câinii cu o greutate corporală de peste 50 kg, trebuie utilizată o combinație adecvată de comprimate masticabile de concentrații diferite/identice. Tabletele nu pot fi împărțite.

Metoda de administrare:

Comprimatele sunt masticabile şi plăcute la gust pentru majoritatea câinilor. În cazul în care câinele nu acceptă comprimatele direct acestea pot fi administrate împreună cu hrana.

Schema de tratament:

 • Tratamentul împotriva infestațiilor cu purici și căpușe:Tratamentul se repetă la intervale lunare pe toată durata perioadelor propice dezvoltării puricilor şi/sau căpuşelor, în funcţie de situaţia epidemiologică locală.
 • Tratamentul demodeciei (determinată de Demodex canis): Administrarea lunară a produsului până când raclatul cutanat, efectuat la interval de o lună, este negativ de cel puțin de 2 ori consecutiv. Cazurile severe pot necesita tratamente lunare prelungite. Deoarece demodecia este o boală provocată de diverși factori, atunci când este posibil, este recomandat, de asemenea, să se trateze corespunzător toate bolile asociate.
 • Tratamentul râiei sarcoptice (determinată de Sarcoptes scabiei var. canis): Administrarea lunară a produsului timp de 2 luni consecutive. Poate fi necesară administrarea lunară ulterioară în baza evaluării clinice și a examinării raclatului cutanat.

Reacţii adverse (frecvenţă şi gravitate)

În cazuri foarte rare au fost raportate reacții gastrointestinale ușoare (vomă, diaree), prurit, letargie, anorexie și simptome neurologice (convulsii, ataxie și tremor muscular). Cele mai multe reacții adverse raportate au fost auto limitate și de scurtă durată.

Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:

 • Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacții adverse)
 • Frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 100 animale tratate)
 • Mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1000 animale tratate) - Rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10 000 animale tratate)
 • Foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportările izolate )

Cerințe speciale de depozitare:

 • A nu se păstra la îndemâna copiilor.
 • Acest medicament de uz veterinar trebuie utilizat numai în termenul de valabilitate menționat pe cutie după EXP! Data de expirare se referă la ultima zi a lunii.
 • Acest medicament de uz veterinar nu necesită o depozitare specială.

Avertismente speciale pentru fiecare specie țintă:

Pentru ca afoxolanerul să fie eficient, paraziții trebuie să înceapă să se hrănească cu gazda, prin urmare nu poate fi exclus riscul de transmitere a bolilor transmise de paraziți.

Precauții speciale pentru animalele tratate:

În absența datelor, se utilizează la căței cu vârsta mai mică de 8 săptămâni și/sau la câini cu greutatea mai mică de 2 kg, în conformitate cu o analiză beneficiu-risc efectuată de către medicul veterinar curant.

Precauții speciale pentru persoana care manipulează animalele:

Scoateți din blister doar câte un comprimat masticabil pe rând pentru a împiedica accesul copiilor la medicamentul de uz veterinar. Blisterul trebuie să fie returnat în cutia de hârtie împreună cu restul comprimatelor masticabile.
Spălați-vă pe mâini după utilizare.

Sarcina și alăptarea:

Studiile de laborator efectuate pe șobolani și iepuri au arătat că produsul nu are efecte teratogene dovedite și nici efecte adverse asupra capacității de reproducere a masculilor și femelelor. Siguranța medicamentului de uz veterinar nu a fost stabilită în timpul sarcinii și alăptării sau la câinii de reproducție. Ar trebui utilizat numai în conformitate cu o analiză risc-beneficiu efectuată de către medicul veterinar curant.

Supradozaj:

Nu au fost observate reacții adverse la cățelușii beagle sănătoși cu vârsta de peste 8 săptămâni tratați cu de 5 ori doza maximă repetată de 6 ori la intervale de două până la patru săptămâni.

O cutie conține:

 • 3 tablete pătrate
Ultima dată de actualizare a declarației noastre privind cookie-urile: 2024.02.13