Equimins Epsom Salt - Sare Epsom, sulfat de magneziu pentru cai

120.7 Lei

Sarea Epsom este o sursă valoroasă de săruri de magneziu și electroliți. Magneziul este al doilea cel mai abundent cation în fluidele intracelulare și un electrolit esențial pentru organism. Împreună cu multe enzime, este implicat în transportul fosfaților, contracția musculară și transmiterea neuronală. Organismul conține aproape 25 mg de magneziu pe kilogram de greutate corporală, din care aproape 60% se găsește în oase. Sarea Epsom este, de asemenea, eficientă în relaxarea mușchilor și în reducerea inflamațiilor. De asemenea, crește nivelul de magneziu din sânge și previne edemul cauzat de retenția excesivă de apă.

Citește descrierea produsului...

Equimins Epsom Salt - Sare Epsom, sulfat de magneziu pentru cai

Sărurile de magneziu sunt utilizate pentru a preveni deficiența de magneziu și hipomagneziemia (un set de afecțiuni în care se măsoară niveluri scăzute de magneziu în sânge), adesea însoțite de deficiențe de calciu și potasiu care pot fi cauzate de un aport alimentar redus.

Sarea Epsom este, de asemenea, eficientă în relaxarea mușchilor și în reducerea inflamațiilor. De asemenea, crește nivelul de magneziu din sânge și previne edemul cauzat de retenția excesivă de apă.

Sulfatul de magneziu dilată vasele de sânge, favorizează o mai bună aprovizionare cu sânge a mușchilor și ajută la reducerea inflamației. Este capabil să accelereze regenerarea și reduce eficient durerile musculare și articulare asociate cu reacțiile inflamatorii.
Interesant este faptul că există țări în care sarea Epsom este folosită și ca tratament complementar pentru abcesele copitelor. După curățarea și tratarea abcesului, medicul veterinar va înmuia copita în apă caldă cu sare Epsom și, bineînțeles, va recomanda preparate antiinflamatorii.

Recomandare de dozare:

  • Până la o înălțime de 135 cm ---> 2 lingurițe pe zi amestecate în hrană (1 lingură 15 grame)
  • Între 135 și 155 cm ---> 2-3 măsuri pe zi amestecate în hrană
  • Peste 155 cm înălțime ---> 4 măsuri pe zi amestecate în hrană

Depozitare: într-un loc uscat și răcoros, la o temperatură de 10-20 C, ferit de lumină.

Nu conține substanțe interzise de regulile Jockey Club și FEI.

Ambalare: 1,5 kg (EH 289) în găleată

Ultima dată de actualizare a declarației noastre privind cookie-urile: 2024.02.13