Equimins Molasses Melasă pură din trestie de zahăr pentru cai

133.9 Lei

Melasă pură de trestie de zahăr din trestie de zahăr nemodificată genetic. Conferă mâncării o aromă plăcută și astfel stimulează apetitul și leagă praful. Este un stimulent energetic foarte util.

Citește descrierea produsului...

Equimins Molasses Melasă pură din trestie de zahăr pentru cai

Melasa a fost folosită în hrana pentru cai încă din secolul al XIX-lea. Este interesant faptul că melasa conține aproximativ aceeași cantitate de carbohidrați nestructurali (NSC) ca și orzul sau porumbul. Cea mai mare parte este fie zaharoză (glucoză și fructoză), fie glucoză și fructoză liberă. Atât fructoza, cât și glucoza sunt ușor absorbite în tractul digestiv, iar fructoza este transformată în glucoză în ficat. Prin urmare, se poate spune că hrănirea cu melasă crește nivelul de glucoză din sânge într-un mod similar cu digestia amidonului.

Melasa este foarte eficientă în reducerea prafului furajelor pe bază de cereale, reducând astfel incidența tulburărilor respiratorii. Poate fi, de asemenea, un suport eficient pentru anumite medicamente și furaje complementare și poate fi utilizată ca "liant" natural pentru peletizare. Mirosul său plăcut îl face un potențiator natural de aromă în hrana pentru cai.

Datorită conținutului său ridicat de zahăr (aproximativ 50%), melasa este, de asemenea, o sursă directă de "energie rapidă" pentru cai, care poate fi încorporată în hrana pentru animale ca energie disponibilă imediat pentru caii care muncesc din greu. Pentru caii sănătoși, poate fi foarte utilă suplimentarea unei surse de amidon foarte digerabil (de exemplu, ovăz, orz) cu melasă, care poate acționa ca un tampon glicemic pentru cal.

În plus, melasa nu conține doar zahăr, ci este, de asemenea, bogată în electroliți și potasiu care sunt importanți pentru echilibrul hidric al organelor, oaselor, mușchilor și vitaminelor B.

  • Este important de știut că nu se recomandă hrănirea cu melasă sau cu nutrienți bogati în amidon cailor care suferă de boli metabolice (cum ar fi inflamația pielii sau a copitelor, rezistența la insulină, boala Cushing, sindromul metabolic). Pentru astfel de situații, vă rugăm să cereți părere veterinară.

Așadar, ca în toate domeniile vieții, este important să se administreze melasă cu moderație și treptat.

Doza recomandată:

  • Pentru cai: 100-200 ml/zi turnați în hrana animalelor.

Depozitare: într-un loc uscat și răcoros, între 10-20 C, ferit de lumină.  A se păstra departe de căldură!

Produsul nu conține substanțe interzise de regulile Jockey Club și FEI.

Ambalaj: bidon de 5 litri (EH 161).

Ultima dată de actualizare a declarației noastre privind cookie-urile: 2024.02.13