AniFlexi Calcium + D3 capsule de întărire a oaselor

Calciul este elementul de bază al oaselor și dinților care asigură o mineralizare adecvată a scheletului și a densității osoase în timpul creșterii. O componentă necesară pentru producerea și activarea multor enzime și hormoni care reglează digestia organismului, gestionarea grăsimilor și a energiei. Aprovizionarea cu această componentă este necesară pentru a menține o coagulare adecvată a sângelui, deoarece Calciul afectează procesele de vindecare a rănilor. Calciul interacționează cu alți macronutrienți în timpul contracțiilor musculare, inclusiv cu mușchiul inimii, pentru a ajuta la menținerea tonusului muscular optim. De asemenea, calciul este necesar pentru buna funcționare a sistemului nervos. Lipsa sau concentrația prea scăzută de calciu în sânge provoacă hipersensibilitate celulelor nervoase. Pot apărea tetanie (spasme musculare dureroase), care sunt deosebit de periculoase pentru cățelele gravide și perinatale. De asemenea, calciul sprijină eliberarea neurotransmițătorilor în sistemul nervos.

Vitamina D joacă un rol important în reglarea metabolismului calciului și fosforului și în mineralizarea oaselor. Ea crește absorbția acestor elemente din tractul digestiv și echilibrează raportul inadecvat calciu-fosfor. Vitamina D favorizează conversia fosforului organic în fosfor anorganic și este, prin urmare, necesară în procesul de osificare și în formarea compușilor necesari pentru formarea oaselor. Vitamina D3 are un efect pozitiv asupra eficienței sistemului imunitar. Are un efect antiinflamator, are un efect pozitiv asupra producției de citokine antialergice și antiinflamatorii și, prin urmare, este utilizată în tratamentul alergiilor.

Zincul este un nutrient cheie implicat în metabolismul țesutului osos și în buna funcționare a sistemului scheletic. Zincul este un mineral esențial necesar pentru o creștere adecvată a scheletului și pentru sănătatea oaselor. Deficitul de zinc din alimentație provoacă tulburări de dezvoltare, inhibă creșterea scheletului și afectează în mod negativ calitatea oaselor. Mai multe publicații științifice sugerează că zincul pare să susțină regenerarea osoasă după leziuni și fracturi/intervenții chirurgicale. Suplimentarea cu zinc poate fi, de asemenea, importantă în osteoporoză.

Manganul este un oligoelement esențial în multe procese din organism, inclusiv în formarea țesutului osos. Deficitul de mangan poate afecta formarea oaselor și reduce densitatea minerală osoasă, în timp ce suplimentarea cu mangan poate crește densitatea minerală osoasă și susține formarea corespunzătoare a oaselor.

Ingrediente active în 1 comprimat:

 • Chelat de calciu: 500mg,
 • Chelat de zinc: 5mg,
 • Chelat de magneziu: 1mg,
 • Vitamina D3: 200 UI (unități internaționale).

Dozaj:

 • Câini adulți: 1 capsulă la 10 kg greutate corporală,
 • Cățeluși, cățele gestante și care alăptează: 1 capsulă / 5 kg greutate corporală.

Ingrediente:

 • Chelat de calciu (bisglicinat): 77%.
 • Aditivi (g/kg): chelat de zinc (bisglicinat): 7,7 g,
 • Vitamina D3 (colecalciferol): 3 g,
 • Chelat de mangan (bisglicinat): 1,54 g

Aditivi tehnologici (g/kg):

 • Celuloză microcristalină 212 g, stearat de magneziu.
Ultima dată de actualizare a declarației noastre privind cookie-urile: 2024.02.13